آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری دستگیری الجولانی عضو تشکیلات مرکزی داعش را لغو کرد
۳۰ آذر ۱۴۰۳
احمد حسین الشرع (زاده ۱۹۸۲) با نام مستعار ابومحمد الجولانی، سیاستمدار و فرمانده نظامی سوری است که از سال ۲۰۱۷، امیر هیئت تحریر شام است. وی پیش از گسستن پیوندهایش با القاعده در سال ۲۰۱۶، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ نیز رهبری جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه را بر عهده داشت.
دولت آمریکا روز جمعه جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین شده برای ارائه اطلاعات مربوط به دستگیری جولانی از اعضای اصلی داعش تحت برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه را لغو کرد.
باربارا لیف، دیپلمات ارشد ایالات متحده در امور خاورمیانه، روز جمعه ۳۰ آذر اعلام کرد جایزه ۱۰ میلیون دلاری وزارت امور خارجه آمریکا در مورد احمد الشرع، ملقب به ابومحمدالجولانی، رهبر جبهة النصره «هیئت تحریر الشام» لغو شده است، چرا که او متعهد شده است که «گروههای تروریستی نمیتوانند در داخل یا خارج از سوریه تهدیدی ایجاد کنند.»
باربارا لیف همچنین تاکید کرد که با در نظر گرفتن شرایط روز جمهوری اسلامی ایران در سوریه «هیچ نقشی نخواهد داشت و نباید هم داشته باشد.»
او افزود که حکومت ایران دههها است «غارتگرانهترین و مخربترین رفتار و حضور را در سوریه داشته و در طول جنگ شبه نظامیان خارجی، نیروهای خودش، سپاه پاسداران، و جنگجویان حزبالله را گرد آورد و با مردم سوریه برخوردی وحشیانه داشت.»
ساعاتی پیش از آن احمد الشرع، مشهور به ابومحمد جولانی، رهبر شبهنظامیانی که حکومت بشار اسد را سرنگون کردند، گفت که سرنگونی حکومت اسد «پروژه» حکومت جمهوری اسلامی ایران در منطقه را «۴۰ سال به عقب بازگرداند.»
سرکره گروهک جبهة النصره “هیئت تحریرالشام” در مصاحبه با الشرق الاوسط که روز جمعه منتشر شد، گفت سوریه تحت سلطه اسد به سکویی برای کنترل جمهوری اسلامی ایران بر پایتختهای عربی، جنگافروزی، و بیثباتکردن حوزه خلیج فارس از طریق مخدرهایی همچون کاپتاگون تبدیل شده بود.
او افزود حذف شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی و نفوذ حکومت ایران در سوریه، به منافع منطقه خدمت کرد. به گفته الجولانی، این امر که از طریق دیپلماسی و فشار خارجی تحقق نمییافت، با کمترین تلفات جانی جامه عمل به خود پوشید.
سرکرده گروهک تروریستی هیئت تحریرالشام که در کاخ ریاست جمهوری سوریه این مصاحبه را انجام داد، از تلاشهای پیشین کشورهای عرب برای عادیسازی روابط با رژیم اسد از جمله بازگرداندن آن به اتحادیه عرب انتقاد کرد.
الجولانی در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت که اکنون بازسازی سوریه در کانون تمرکزها قرار دارد و شورش با سرنگونی رژیم اسد به پایان رسید و «اجازه نخواهیم داد به جاهای دیگر گسترش یابد.»
الجولانی تصریح کرد: «سوریه سکویی برای تهدید یا بیثبات کردن هیچ کشور عرب یا حوزه خلیج [فارس] نخواهد بود.» به گفته او، سوریه «خسته از جنگها و مورد استفاده قرار گرفتن برای برنامههای دیگران است» و اکنون تمرکز بر اعتمادسازی و بازسازی این کشور به عنوان «بخشی از جهان عرب» خواهد بود.
تاکید رهبر این گروهک افراطی اسلامگرا بر «عربی» بودن سوریه در حالی است که گروههای کُرد نسبت به آینده خود در این کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار ایجاد دولتی فراگیر برای کل شهروندان سوریهای فارغ از زبان و مذهب آنها شدهاند.
در همین ارتباط، مقامات آمریکایی و اروپایی ضمن استقبال از سرنگونی حکومت بشار اسد بارها بر لزوم تشکیل یک دولتی که منافع آمریکا و امنیت اسراییل را تأمین کند در سوریه را تاکید کردهاند.
پس از آغاز اعتراضات شهروندان سوریهای با هدایت کشورهای عربی ، ترکیه و آمریکا و اسراییل و ایجاد جنگ داخلی و هجوم داعش به اکثر استانهای سوریه علیه مردم و حکومت بشار اسد، در نتیجه نزدیک به ۱۴ سال جنگ داخلی سوریه، صدها هزار شهروند بیگناه کشته و میلیونها نفر دیگر آواره شدند.