راهبردهای ابن الصادق (ع) برای زمانه ما

author
0 minutes, 0 seconds Read
مهدی جهانتیغی

روندنگاری بیش از سی‌سال رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نشان می‌دهد که ایشان از سیره ائمّه‌ی هدیٰ (علیهم السّلام) برای ادامه مسیر جمهوری اسلامی، در مواجهه با فتنه‌های داخلی و دشمنان خارجی، نحوه راهبری مردم و حکمرانان و… استفاده قابل‌توجهی داشته‌اند.

اولا : تحولات عالم با انقلاب اسلامی، سرعت ویژه‌ای پیدا کرد. باطن اصلی انقلاب اسلامی شاید سبب تکرار مجدد برخی ادوار مهم تاریخ اسلام شد و بدین ترتیب انقلاب اسلامی در نزدیک به نیم‌قرن خود حوادث متفاوتی را طی کرده که هر یک به‌نوعی تازه و رویدادی متفاوت محسوب می‌شدند.

بنا به این حوادث آیت‌الله خامنه‌ای نیز با تسلطی که بر سیره اهل‌بیت(علیهم السّلام) داشتند، حکمرانی کشور را بر مدار مطلوب هر زمانه و متناسب با رویداد کلان آن روز قرار دادند.

مثال‌ها در این باره متعدد است ولی این موارد اجمالاً یک اصل را شکل می‌دهد که تدابیر آیت‌الله خامنه‌ای در سه دهه گذشته جلوه‌های مختلفی داشته است.

دوماً : هنوز صدای سید حسن نصرالله در آن سخنرانی پرشور که رهبر انقلاب را با عنوان «یابن الحسین» خطاب کردند و فریاد می‌زدند “ما ترکناک یابن الحسین” در‌ گوش حافظه تاریخی مردم ما قرار دارد. سخنانی که بیش از آنکه شعاری باشد، عمق اعتقاد نصرالله در شناخت از رهبر انقلاب به نمایش می‌گذاشت.

اما علاوه بر جنبه‌های سیاسی، مذهبی، نظامی و اعتقادی وقتی به جنبه شکوفایی و سرعت تحولات علمی حوزوی و دانشگاهی ایران در دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نگاه می‌اندازیم، اهتمام به سیره امام صادق (علیه السّلام) در این روندهای علمی توسط رهبرمعظم انقلاب کاملاً پیداست.

شاهد مثال در این باره بسیار هست ولی بسیاری از علومی که اینک ایران در جهان حرفی برای گفتن دارد، آثار تدبیر، راهبری، گفتمان‌سازی، اصرار و حمایت رهبری در آن رشته‌های علمی بسیار پررنگ و برجسته هست.

سوماً : سخنان پر مغز، پر معنا و پیام گونه رهبر فرزانه انقلاب در تشریح اخیری که از ایام زندگی امام صادق (علیه السّلام) داشتند، برخی گمانه‌ها را شکل داده که رهبری شاید بخشی از شرایط و زمانه فعلی را به‌نوعی با زمانه امام صادق (علیه السّلام) منطبق می‌دانند و یا برخی درس‌های آن دوران به‌ خصوص برای جامعه مؤمن کشور را برای زمانه فعلی مناسب می‌دانند.

وقتی کلیدواژه‌های مهم رهبری در تحلیل کلان روزگار فعلی همانند «به قله نزدیک شده‌ایم»، «خرمشهرها در پیش هست»، «پیچ تاریخی» و… یا حتی اصرار ایشان به جاانداختن این محاسبه مهم راهبردی که جبهه مقاومت قوی‌تر از گذشته شده است، مرور می‌کنیم، به‌پیش‌بینی شبیه تحول بزرگ به نفع اهل‌بیت (علیهم السّلام) این بار برای جبهه مؤمنین زمانه خود می‌رسیم.

ازاین‌رو این سخنان و به‌ خصوص مواردی که ایشان به‌ عنوان آسیب‌شناسی جبهه مؤمنین (“کوتاهی‌” ، “دهن‌لقّی” ، “کمک‌نکردن” ، “اعتراض‌کردن بیخودی‌” ، “صبرنکردن” و “تحلیل غلط از اوضاع”) در آن دوران بیان کردند، اهمیت فوق‌العاده مهم و راهبردی پیدا می‌کند.

این موضوع هم در دل خود امیدواری بسیار و هم بیان حساسیت بالای ماجرا و پرهیز جدّی از خطاهای گذشتگان برای عبور از این مرحله حساس ولی روشن را دارد.

#رهبر_انقلاب

#امام_صادق

#انقلاب_اسلامی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *